KolačićiPravila o kolačićima

 

 

Što su kolačići (cookies)?

Kolačići predstavljaju dodatne datoteke koji se arhiviraju na tehnološkim uređajima poput računala ili mobilnog telefona prilikom posjete web stranicama. Oni pohranjuju i memoriraju vaše radnje na određenoj web stranici, poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta, a njihov cilj je da ih ne morate ponovno unositi prilikom povratka na istu web stranicu ili prilikom prelaska s jedne stranice na drugu. Kolačići omogućuju Google lokacijama da zapamte informacije koje vi prvobitno popunite i na osnovi njih web-lokacije će moći upravljati drugim podacima i olakšati vam postupak identifikacije; lakše će se prepoznavati vaše ciljane funkcije u daljnjem radu. Primjerice, ukoliko odaberete područje na kome se nalazite, zapamćena informacija se obrađuje i na osnovu toga može vam biti ponuđeno nešto što vas zanima na tom istom području bez da ga sami pretražujete.

 

Na koji se način koristimo kolačićima?

Autoelektrika Cargo d.o.o. koristi nekoliko vrsta od kojih su jedni tehničke prirode, a ostali su dodatni kolačići koje ćemo obrazložiti u nastavku. Prihvaćanjem samo tehničkih kolačića funkcionalnost ove internet stranice bi bila ograničena. To znači da postoje kolačići koje vi u startu možete dozvoliti, a oni se tiču čuvanja vaših podataka zbog autentičnosti. U ovom slučaju na primjer, pamtit će se vaše korisničko ime i drugi podaci koje ste ostavili, a kasnijim kretanjem sa stranice na stranicu, nećete ih moći ponovno kreirati ako ste to već jednom napravili. Ovi privremeni ili trajni kolačići mogu biti ograničeni na nekoliko sati, a vaše je pravo da ih obrišete ukoliko to želite. Prihvaćanjem kolačića osigurava se i sigurnosna provjera vaše autentičnosti, kao i pitanje zloupotrebe autentičnosti. Na ovaj način obrađujemo podatke kako bismo utvrdili mogućnost prijevare ukoliko netko pokuša zlorabiti vašu autentičnost. Autoelektrika Cargo d.o.o. koristi kolačiće multimedijskih sadržaja kao što su kolačići za flash player koji se koristi za vrijeme trajanja pregleda stranice. U sklopu navedenih su i kolačići trećih strana, ukoliko želite dijeliti dodatke društvenim mrežama i njihovim prihvaćanjem ova aktivnost je moguća za prijavljene članove društvenih mreža. Daljnji proces i aktivnost ovisi od društvenih mreža na kojima ste prijavljeni i na kojima želite objaviti određeni sadržaj, a ne ovisi o našoj web stranici. Navedeni kolačići se mogu koristiti u proces Google Analytics ili Google Map kako bi se vodila statistika posjećenosti naše web stranice i ostalih analiza. Kolačiće trećih osoba možete odbiti prilikom prve posjete našoj stranici.

Gore navedene odredbe i njihovo odobrenje možete opozvati u skladu s vašim željama. Našu internet stranicu možete koristiti i bez kolačića, kao i ograničiti njihovu upotrebu ili deaktivirati korištenje kolačića u svakom trenutku. Također možete i blokirati kolačiće uz pomoć raznih alata. O tome možete više pročitati na internet stranicama s informacijama o dozvoli i blokiranju kolačića. U mogućnosti ste otkazati oglase koji će vam se potencijalno nuditi, a u skladu su s vašim interesima. Ukoliko vas oglas/vijest/ili treći podatak odvede na drugu stranicu, potrebno je pročitati njihove vlastite informacije, jer naše odredbe važe samo za našu web stranicu.

Autoelektrika Cargo d.o.o. ne koristi kolačiće u druge svrhe koje su u suprotnosti s gore navedenim odredbama.

 

Više o Google-ovoj upotrebi kolačića saznajte ovdje: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hr

 

 

 

 

 

 

Traženi artikl već postoji u košarici

Da li želite da izabranu količinu dodamo na postojeću?

Tvoje liste želja